Raskausajan raudanpuute

Tiesitkö, että iso osa odottajista on raudanpuutteisia, ja että raskausajan raudanpuute vaikuttaa sekä sinuun että vauvaasi?

Yli 90 % raskausajan anemioista on raudanpuutteen aiheuttamia. Raskausajan raudanpuute alkaa lähes aina hitaasti hiipien ja sille on tyypillistä, että sen aiheuttamia muutoksia, mm. syvää väsymystä, levottomia jalkoja, muistihäiriöitä ja viime kädessä anemisoitumista pidetään meillä raskaudessa usein normaaleina. Elimistö ei kuitenkaan raudanpuutteisena kykene toimimaan normaalisti vaan jo ennen anemisoitumista raudanpuute on todennäköisesti jo pitkään häirinnyt kehon kaikkien solujen energia-aineenvaihduntaa. Odottajan raudanpuute vaikuttaa myös kohdussa kasvavaan vauvaan, koska riittävä rauta on normaalin kasvun ja kehityksen edellytys.

Jos odotat vauvaa ja ferritiinisi (ja anemiassa jopa hemoglobiinisi!) on alhainen ja/tai olet väsymysoireinen, katso ihmeessä tämä tekemäni kaikille ilmainen video ’7 askelta raudanpuutteen hoitoon’.

Jos sinusta videon katsottuasi tuntuu edelleen siltä, että tarvitset enemmän, tule Raskausajan raudanpuute -verkkokurssilleni. Kurssi tarjoaa tietoa ja vertaistukea, jotta saisit raudanpuutteesi korjattua jo ennen vauvan syntymää.

Lämpimin terveisin

Valmentajasi Veera