Synnytysvalmennus

Spinning Babies® | Rebozoaamut | Evidence Based Birth® | Synnytystaito™ | Imetystaito™


Spinning Babies® synnytysvalmennus

Spinning Babies® synnytysvalmennus on lähestymistapa, joka tukee kehollista tasapainoa raskaudessa ja synnytyksessä. Kun synnyttäjän lantion lihakset ja kohtu sitä ympäröivine kudoksineen asettuvat joustavina ja rentoina omille paikoilleen, asettuu vauvakin kohdussa parhaimmalla mahdollisella tavalla ja synnyttämisestä tulee todennäköisesti helpompaa sekä äidille että vauvalle.

Valmennus sisältää runsaasti tietoa ja harjoituksia

– lantion luisista rakenteista ja kohtua ympäröivistä pehmytosakudoksista ja miten ne (ja niiden mahdolliset jännitykset ja kireydet) vaikuttavat vauvan asettumiseen kohdussa raskauden aikana
– vauvan laskeutumisesta synnytyskanavassa ja lantion eri tasoista, joiden läpi vauva pääsee helpoimmin kääntymällä laskeutuessaan
– hyvistä lepoasennoista raskauden aikana, Spinning Babies® Rest Smart,
– liikkeistä ja asennoista, joilla pitää keho rentona ja synnytys mahdollisimman suoraviivaisena sekä vauvalle että äidille
– synnytyksen normaalista etenemisestä ja miten tunnistaa mahdolliset pulmat, ja
– miten hoitaa ongelmatilanteita, kuten erilaisia raskauden ajan kipuja ja vaivoja ja miten reagoida esimerkiksi niissä tilanteissa, kun synnytys ei tahdo käynnistyä, vauva on perätilassa, synnytys pysähtyy tai sen rytmi muuttuu äidille kestämättömäksi.

Tätä valmennusta suosittelen aivan kaikille raskaana oleville äideille, niin toimivia olen todennut Spinning Babies -harjoitteiden olevan! Pidän kolmen tunnin valmennuksia tällä hetkellä 2-3 parin pienryhmissä aina tiistai-iltaisin klo 17-20. Valmennuksen hinta on 180 eur/pari. Mukaan kannattaa ottaa tukihenkilö tai puoliso, mutta osallistua voi toki yksinkin. Hinta on sama sekä yksin että puolison/tukihenkilön kanssa osallistuvalle ja yksin osallistuva tekee harjoitukset joko ohjaajan tai toisen synnyttäjän kanssa. Hintaan sisältyy englanninkieliset materiaalit ja teetarjoilu. Varauksen voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen info@doulakka.fi ja jos ilmoitat mukaan kaksi paria kerralla, vaikkapa äitiystävän puolisoineen, saatte molemmat 10% alennuksen hinnasta!

 


Rebozoaamut

Rebozo on pitkä liina, jolla odottajaa ja synnyttäjää hierotaan. Rebozotekniikat ovat yksinkertaisia ja helppoja oppia. Rebozoaamuissa harjoitellaan liinan käyttöä: puoliso kannattaa ottaa mukaan, jolloin liinahieronnan taito siirtyy suoraan jokapäiväiseen käyttöön. Liina sopii myös vatsan tukemiseen raskauden aikana, roikkumiseen synnytyksen aikana ja vauvan kantamiseen. Harjoitusten tekemiseen menee noin puolitoista tuntia, jonka jälkeen on varattu aikaa keskustelulle ja kysymyksille.

Seuraavat rebozoaamut Kampissa, Helsingissä ovat

La 27.10. klo 10-12

La 1.12. klo 10-12

Rebozoaamun hinta on 19 euroa/2 tuntia/hlö. Jos ilmoitat kaksi henkilöä kerralla, saat toisen osallistumismaksun puoleen hintaan. Ilmoittaudu mukaan verkkokaupassa.


Evidence Based Birth® -koulutukset perheille

EBB® -ohjaaja ja kokenut doulakouluttaja Veera Gindonis vetää kansainvälisesti tunnustettuja näyttöön perustuvan hoidon synnytyskoulutuksia. Näyttöön perustuva synnytysten hoito yhdistää uusimman tutkimustiedon, hoitohenkilökunnan koulutukseen ja kokemukseen pohjautuvan osaamisen ja synnyttäjän näkemyksen.

EBB® Fiksu Synnyttäjä -koulutuksessa käydään läpi näyttöön perustuvaa synnytysten avustamista/hoitoa, synnyttäjän asemaa, synnytyskulttuuriamme ja sitä, miten naisen ja perheen kannattaa oman elämänsä asiantuntijana synnytykseen valmistautua. Opit miten tunnistat tilanteet, joihin voit itse vaikuttaa. Harjoittelemme kuuntelemista ja keskustelua: opit kommunikoimaan tarpeesi ja toiveesi niin, että ne huomioidaan niin hyvin kuin mahdollista ja toimimaan rakentavalla tavalla myös ristiriitatilanteessa. Tavoitteena on jo etukäteen löytää synnyttäjän omat toiveet ja tavat toimia, jotta synnytyskokemuksesta tulisi mahdollisimman hyvä.

Koulutukset pidetään Kampissa, Helsingissä

Valmennuksen hinta on 39 euroa/3 tuntia/hlö. Jos ilmoitat kaksi henkilöä kerralla, saat toisen osallistumismaksun puoleen hintaan.


En tiennyt, että doulasta on niin paljon iloa jo raskausaikana.

Tiina, 29 v.

Rankkoina ja kaoottisina hetkinä sain turvaa ajatuksesta, että paikalla oli tuttu synnytyksen asiantuntija, joka rohkaisi minua luottamaan omaan kehooni.

Saara, 40v.

Sain Veeralta asiantuntevaa tukea imetyksen alkuhankaluuksiin.

Saara, 40v.

Veeran tekemä akupisteiden painelu vauhditti supistukset todella hyvin käyntiin ja Gua sha tuntui synnytyksen aikana hyvältä.

Paula, 31 v., ensimmäinen lapsi.

Toivoin lääkkeetöntä synnytystä: ilman Veeraa olisin kuitenkin todennäköisesti ottanut epiduraalipuudutuksen.

Saara, 40v.

Veera tarjoaa lämmintä, luotettavaa ja turvallista läsnäoloa, jossa ei tarvitse setviä perheen sisäisiä ristiriitoja.

Leena, 35v.

Voin lämpimästi suositella Veeraa ja doulaa ylipäätään tueksi synnytykseen!

Jutta, 28 v.

Veeran taidoista oli mielettömästi hyötyä! Luottamus, hieronta ja henkinen läsnäolo auttoivat eniten. Allas ja tens-laite saatiin kätevästi doulan kautta myös.

Saija, 37 v.

Miehet varmaan kyseenalaistavat usein doulan tarpeellisuuden, koska ilmankin selvittäisiin. Doula kuitenkin todistaa tarpeellisuutensa käytännössä.

Juho, puoliso ja isä.

Pelkästään siitä tiedosta, että Veera on tulossa mukaan synnytykseen, oli hyötyä. Puhumattakaan kaikesta asiantuntemuksesta, yhteydenpidosta ja tsemppauksesta jo etukäteen.

Tiina, 29 v.


Synnytystaito™ -synnytysvalmennus

Doulakka järjestää Synnytystaito™ -synnytysvalmennusta odottajille Kampissa, Helsingissä. Valmennuksen tavoitteena on rakentaa synnytystietoa ja -taitoja sekä itsetuntemusta monipuolisesti niin, että synnytyksen alkaessa osaat paitsi hyödyntää useita lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja, myös pyytää lisätietoa ja tehdä sellaisia valintoja, jotka vievät sinua omaan päämäärääsi. Valmennuspaketin tueksi sopivat Doulakan ilmaiset keskusteluillat, EBB® Fiksu Synnyttäjä -koulutus ja Imetystaito™ -imetysvalmennus. Facebookista löytyy myös Synnytystaitoryhmä, jonne voi liittyä kysymään ja kommentoimaan.

Valmennus koostuu kahdesta kokonaisuudesta:

Synnytystaito™ -synnytysvalmennuksen ensimmäinen osa Synnytyksen Sudenkuopat käsittelee yksityiskohtaisesti niitä tavallisimpia asioita, jotka voivat sotkea synnytyssuunnitelmia. Harva synnytys menee aivan juuri niin kuin on suunniteltu. Yllättävässä tilanteessa on helpompaa tehdä valintoja, jos jo etukäteen tietää mitä vaihtoehtoja on olemassa ja miten ne voivat vaikuttaa tapahtumiin jatkossa. Opit synnytykseen valmistautumisesta. Käymme läpi lääkkeettömiä ja lääkkeellisiä kivunlievityksiä ja niiden sivuvaikutuksia ja liitännäistoimenpiteitä. Puhumme sairaalan rutiineista ja tavallisimmista synnytystoimenpiteistä, jonka jälkeen jokainen pohtii, mikä juuri hänelle parhaiten sopisi. Kokeneella synnytysdoulalla on näkemystä siitä, miten synnytyksiä yleensä meillä avustetaan ja miten synnyttäjä voi sujuvasti hankkia lisätietoa itselleen tärkeistä asioista. Tästä valmennuksesta saat hyviä vinkkejä synnytystä ja synnytyssuunnitelmaasi varten, tule täydentämään tietojasi ja kysymään mieltäsi askarruttavista asioista!

Synnytystaito™ -synnytysvalmennuksen toinen osa Keinoja Kivunlievitykseen jatkaa käytännön harjoituksilla siitä, mihin Synnytyksen Sudenkuopat -keskustelussa jäätiin. Käymme läpi useita yksinkertaisia lääkkeettömiä tapoja lievittää synnytyskipua ja kiertää sudenkuoppia käytännössä. Harjoittelemme mm. rebozoliinan ja Gua Sha -kamman käyttöä, akupainantaa, synnytyslaulua, kehoa tasapainottavia asentoja ja venytyksiä, sekä hengitystä, rentoutumista ja mielikuvien käyttöä synnytyksen aikana. Valmennuksessa opitut taidot ovat välittömästi hyödynnettävissä jo raskauden aikana. Saat myös roppakaupalla hyviä vinkkejä ja linkkejä sekä kotiin koosteen opetetuista asioista.

Synnytysvalmennukset pidetään Kampissa, Helsingissä.

Valmennuksen hinta on 89 euroa/7 tuntia/hlö. Jos ilmoitat kaksi henkilöä kerralla, saat toisen osallistumismaksun puoleen hintaan.


Imetystaito™ -valmennus

Imetystaito™ Ihmeellinen imetys on raskauden viimeisellä kolmanneksella oleville tarkoitettu kolmen tunnin imetystietoisku. Käymme läpi synnytyksen niiltä osin, kun se vaikuttaa imetykseen. Puhumme imetyksen ensihetkistä ja mitä odottaa sairaalassa vauvan synnyttyä. Kuulet, miten kannattaa toimia, jotta imetys lähtisi käyntiin parhaimmalla mahdollisella tavalla. Saat ajatuksen siitä, millaista imetysarki on kotiutumisen jälkeen ja miten järjestää se toimivaksi. Saat hyviä vinkkejä imetyksen alkuun ja pidemmällekin: puhumme siitä milloin imettää, kuinka pitkään kerrallaan, millaisia imetysasentoja kannattaa kokeilla ja miten imetystä voi tarvittaessa tehostaa. Imetystukinuket Matilda ja Esko auttavat imetysasentojen hahmottamisessa. Tutustumme myös rintapumppuun ja imetysapulaitteeseen ja keskustelemme siitä, miten imetys muuttuu vauvan kasvaessa. Saat mukaasi pienen imetystietopaketin ja voit ottaa ohjaajaan tarvittaessa uudelleen yhteyttä synnytyksen jälkeen.

Imetysvalmennukset pidetään Kampissa, Helsingissä

Valmennuksen hinta on 39 euroa/3 tuntia/hlö. Jos ilmoitat kaksi henkilöä kerralla, saat toisen osallistumismaksun puoleen hintaan.


Kun ilmoitat samaan koulutukseen tai valmennukseen kaksi henkilöä, saat toisen puoleen hintaan.

Toinen osallistuja voi olla puoliso, tukihenkilö, doula tai odottava kaveri, kaikki käy. Käytä varatessasi koodia VALMENNUSTUPLA.

Kaikissa koulutuksissa ja valmennuksissa on mahdollisuus tutustua tens-laitteen käyttöön synnytyksessä, tehdä laitevarauksia ja ostaa Doulakan verkkokaupan synnytystarvikkeita paikan päällä.

Koulutusten ja valmennusten hinnat sisältävät koosteen opetetuista asioista sekä teetarjoilun.