Synnytysvalmennus

Rebozoaamut | Evidence Based Birth® | Synnytystaito™ | Imetystaito™


Ilmaiset keskusteluryhmät Kampissa

Tule Doulakan Synnytystaitoryhmään Kamppiin keskustelemaan synnytysaiheista! Ilmoittautumista ei toistaiseksi tarvita, mukaan voi tulla vaikka hetken mielijohteesta.

Syksyn ajat ja aiheet ovat:

la 11.8. klo 13-15 Vesi synnytyksessä

la 1.9. klo 14-16  Selkäpuudutteet synnytyksessä

la 6.10. klo 13-15 Synnytystoivelistat

la 17.11. klo 13-15  Lääkkeetön kivunlievitys (kokeillaan mm. rebozoa ja Gua Sha’aa)

la 8.12. klo 13-15  Kehollinen tasapaino raskaudessa ja synnytyksessä

Ryhmät pidetään Doulakan työhuoneella joogastudio Manipuran tiloissa Kampissa. Osoite on Salomonkatu 19. Kävele ravintola Tandoorin ja kampaamo Unikan välisestä portista sisäpihalle, portti on auki vaikka näyttää kovin suljetulta. Jatka alas rinnettä vasemmalle (kyltti seinällä osoittaa oikeaa suuntaa), Studio Manipura on toinen ovi oikealla. Vaunut jätetään ulkopuolelle: ylätasanteella on katos, jonka alle ne saa sateensuojaan. Ellei ulko-ovi ole auki, soita Doulakan numeroon 045 3223022. Talossa on parhaillaan menossa julkisivuremontti, jonka vuoksi oikean reitin löytäminen voi olla tavallista mutkikkaampaa.

Kaikissa ryhmissä on teetarjoilu.

Huomaathan, että ryhmän tapaaminen peruutetaan, jos vetäjä on synnytyksessä. Peruutuksesta ilmoitetaan tällä sivulla päivämäärän kohdalla: tarkista tilanne ennen tuloasi!


Kun ilmoitat samaan koulutukseen tai valmennukseen kaksi henkilöä, saat toisen puoleen hintaan.

Katso lisätiedot sivun lopussa.


Rebozoaamut

Rebozo on pitkä liina, jolla odottajaa ja synnyttäjää hierotaan. Rebozotekniikat ovat yksinkertaisia ja helppoja oppia. Rebozoaamuissa harjoitellaan liinan käyttöä: puoliso kannattaa ottaa mukaan, jolloin liinahieronnan taito siirtyy suoraan jokapäiväiseen käyttöön. Liina sopii myös vatsan tukemiseen raskauden aikana, roikkumiseen synnytyksen aikana ja vauvan kantamiseen. Harjoitusten tekemiseen menee noin puolitoista tuntia, jonka jälkeen on varattu aikaa keskustelulle ja kysymyksille.

Seuraavat rebozoaamut Kampissa, Helsingissä ovat

La 27.10. klo 10-12

La 1.12. klo 10-12

Rebozoaamun hinta on 19 euroa/2 tuntia/hlö. Jos ilmoitat kaksi henkilöä kerralla, saat toisen osallistumismaksun puoleen hintaan. Ilmoittaudu mukaan verkkokaupassa.


Evidence Based Birth® -koulutukset perheille

EBB® -ohjaaja ja kokenut doulakouluttaja Veera Gindonis vetää kansainvälisesti tunnustettuja näyttöön perustuvan hoidon synnytyskoulutuksia. Näyttöön perustuva synnytysten hoito yhdistää uusimman tutkimustiedon, hoitohenkilökunnan koulutukseen ja kokemukseen pohjautuvan osaamisen ja synnyttäjän näkemyksen.

EBB® Fiksu Synnyttäjä -koulutuksessa käydään läpi näyttöön perustuvaa synnytysten avustamista/hoitoa, synnyttäjän asemaa, synnytyskulttuuriamme ja sitä, miten naisen ja perheen kannattaa oman elämänsä asiantuntijana synnytykseen valmistautua. Opit miten tunnistat tilanteet, joihin voit itse vaikuttaa. Harjoittelemme kuuntelemista ja keskustelua: opit kommunikoimaan tarpeesi ja toiveesi niin, että ne huomioidaan niin hyvin kuin mahdollista ja toimimaan rakentavalla tavalla myös ristiriitatilanteessa. Tavoitteena on jo etukäteen löytää synnyttäjän omat toiveet ja tavat toimia, jotta synnytyskokemuksesta tulisi mahdollisimman hyvä.

Koulutukset pidetään Kampissa, Helsingissä

Valmennuksen hinta on 39 euroa/3 tuntia/hlö. Jos ilmoitat kaksi henkilöä kerralla, saat toisen osallistumismaksun puoleen hintaan.


Toivoin lääkkeetöntä synnytystä: ilman Veeraa olisin kuitenkin todennäköisesti ottanut epiduraalipuudutuksen.

Saara, 40v.

Veera gave both me and my husband important support during labor, and was indispensable source of information and guidance before and after the birth.

Michele, first baby

Veera teki sen mitä odotin ja enemmänkin. En missään nimessä enää lähtisi synnyttämään ilman doulaa!

Tiina, 29 v.

Veeran taidoista oli mielettömästi hyötyä! Luottamus, hieronta ja henkinen läsnäolo auttoivat eniten. Allas ja tens-laite saatiin kätevästi doulan kautta myös.

Saija, 37 v.

Sain Veeralta asiantuntevaa tukea imetyksen alkuhankaluuksiin.

Saara, 40v.

Keskustelut Veeran kanssa tukivat valmistautumistani synnytykseen. Sain luodata ajatuksia, pohtia ääneen ja kuulla hyödyllisiä vinkkejä. 

Jutta, 28 v.

Veera vastasi tarpeeseemme tulla kuulluksi ja tuetuksi.

Mika, puoliso ja isä.

Veeran tekemä akupisteiden painelu vauhditti supistukset todella hyvin käyntiin ja Gua sha tuntui synnytyksen aikana hyvältä.

Paula, 31 v., ensimmäinen lapsi.

Voin lämpimästi suositella Veeraa ja doulaa ylipäätään tueksi synnytykseen!

Jutta, 28 v.

Veera tarjosi apuaan aktiivisesti, toimien kuitenkin koko ajan toiveideni mukaan.

Paula, 32v.


Synnytystaito™ -synnytysvalmennus

Doulakka järjestää Synnytystaito™ -synnytysvalmennusta odottajille Kampissa, Helsingissä. Valmennuksen tavoitteena on rakentaa synnytystietoa ja -taitoja sekä itsetuntemusta monipuolisesti niin, että synnytyksen alkaessa osaat paitsi hyödyntää useita lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja, myös pyytää lisätietoa ja tehdä sellaisia valintoja, jotka vievät sinua omaan päämäärääsi. Valmennuspaketin tueksi sopivat Doulakan ilmaiset keskusteluillat, EBB® Fiksu Synnyttäjä -koulutus ja Imetystaito™ -imetysvalmennus. Facebookista löytyy myös Synnytystaitoryhmä, jonne voi liittyä kysymään ja kommentoimaan.

Valmennus koostuu kahdesta kokonaisuudesta:

Synnytystaito™ -synnytysvalmennuksen ensimmäinen osa Synnytyksen Sudenkuopat käsittelee yksityiskohtaisesti niitä tavallisimpia asioita, jotka voivat sotkea synnytyssuunnitelmia. Harva synnytys menee aivan juuri niin kuin on suunniteltu. Yllättävässä tilanteessa on helpompaa tehdä valintoja, jos jo etukäteen tietää mitä vaihtoehtoja on olemassa ja miten ne voivat vaikuttaa tapahtumiin jatkossa. Opit synnytykseen valmistautumisesta. Käymme läpi lääkkeettömiä ja lääkkeellisiä kivunlievityksiä ja niiden sivuvaikutuksia ja liitännäistoimenpiteitä. Puhumme sairaalan rutiineista ja tavallisimmista synnytystoimenpiteistä, jonka jälkeen jokainen pohtii, mikä juuri hänelle parhaiten sopisi. Kokeneella synnytysdoulalla on näkemystä siitä, miten synnytyksiä yleensä meillä avustetaan ja miten synnyttäjä voi sujuvasti hankkia lisätietoa itselleen tärkeistä asioista. Tästä valmennuksesta saat hyviä vinkkejä synnytystä ja synnytyssuunnitelmaasi varten, tule täydentämään tietojasi ja kysymään mieltäsi askarruttavista asioista!

Synnytystaito™ -synnytysvalmennuksen toinen osa Keinoja Kivunlievitykseen jatkaa käytännön harjoituksilla siitä, mihin Synnytyksen Sudenkuopat -keskustelussa jäätiin. Käymme läpi useita yksinkertaisia lääkkeettömiä tapoja lievittää synnytyskipua ja kiertää sudenkuoppia käytännössä. Harjoittelemme mm. rebozoliinan ja Gua Sha -kamman käyttöä, akupainantaa, synnytyslaulua, kehoa tasapainottavia asentoja ja venytyksiä, sekä hengitystä, rentoutumista ja mielikuvien käyttöä synnytyksen aikana. Valmennuksessa opitut taidot ovat välittömästi hyödynnettävissä jo raskauden aikana. Saat myös roppakaupalla hyviä vinkkejä ja linkkejä sekä kotiin koosteen opetetuista asioista.

Synnytysvalmennukset pidetään Kampissa, Helsingissä.

Valmennuksen hinta on 89 euroa/7 tuntia/hlö. Jos ilmoitat kaksi henkilöä kerralla, saat toisen osallistumismaksun puoleen hintaan.


Imetystaito™ -valmennus

Imetystaito™ Ihmeellinen imetys on raskauden viimeisellä kolmanneksella oleville tarkoitettu kolmen tunnin imetystietoisku. Käymme läpi synnytyksen niiltä osin, kun se vaikuttaa imetykseen. Puhumme imetyksen ensihetkistä ja mitä odottaa sairaalassa vauvan synnyttyä. Kuulet, miten kannattaa toimia, jotta imetys lähtisi käyntiin parhaimmalla mahdollisella tavalla. Saat ajatuksen siitä, millaista imetysarki on kotiutumisen jälkeen ja miten järjestää se toimivaksi. Saat hyviä vinkkejä imetyksen alkuun ja pidemmällekin: puhumme siitä milloin imettää, kuinka pitkään kerrallaan, millaisia imetysasentoja kannattaa kokeilla ja miten imetystä voi tarvittaessa tehostaa. Imetystukinuket Matilda ja Esko auttavat imetysasentojen hahmottamisessa. Tutustumme myös rintapumppuun ja imetysapulaitteeseen ja keskustelemme siitä, miten imetys muuttuu vauvan kasvaessa. Saat mukaasi pienen imetystietopaketin ja voit ottaa ohjaajaan tarvittaessa uudelleen yhteyttä synnytyksen jälkeen.

Imetysvalmennukset pidetään Kampissa, Helsingissä

Valmennuksen hinta on 39 euroa/3 tuntia/hlö. Jos ilmoitat kaksi henkilöä kerralla, saat toisen osallistumismaksun puoleen hintaan.


Kun ilmoitat samaan koulutukseen tai valmennukseen kaksi henkilöä, saat toisen puoleen hintaan.

Toinen osallistuja voi olla puoliso, tukihenkilö, doula tai odottava kaveri, kaikki käy. Käytä varatessasi koodia VALMENNUSTUPLA.

Kaikissa koulutuksissa ja valmennuksissa on mahdollisuus tutustua tens-laitteen käyttöön synnytyksessä, tehdä laitevarauksia ja ostaa Doulakan verkkokaupan synnytystarvikkeita paikan päällä.

Koulutusten ja valmennusten hinnat sisältävät koosteen opetetuista asioista sekä teetarjoilun.