Ryhmät

Synnytystaito™ | Imetystaito™

Synnytystaito™ -ryhmät odottajille

Doulakka järjestää synnytystaitoryhmiä odottajille Kampissa, Helsingissä. Myös Facebookista löytyy Synnytystaitoryhmä, jonne voi liittyä kysymään ja kommentoimaan.

Rebozo on meksikolainen perinne, pitkä liina, jolla hierotaan odottavaa naista ja synnyttäjää. Doulakan rebozoaamuun voi tulla tutustumaan liinahierontaan, Doulakan palveluihin ja douliin. Ennen synnytystä hoidon tavoitteena on tasapainottaa äidin kehoa, jolloin vauvakin asettuu helpommin parhaaseen asentoon synnytystä varten. Rebozoa käytetään myös synnytyksen aikana ja sen jälkeen, sekä hierontaan että lapsen kantamiseen. Aamu on ODOTTAVILLE ÄIDEILLE ILMAINEN. Jos otat mukaasi puolison tai tukihenkilön, hän oppii rebozon käyttöä ja sinä saat synnytykseesi osaavampaa tukea. Saat myös pienen koosten rebozoharjoituksista ja tietopaketin Doulakan doula- ja imetysohjauspalveluista. Harjoitusten tekemiseen menee noin tunti ja vartti, jonka jälkeen on varattu aikaa teelle, kysymyksille ja vapaamuotoiselle keskustelulle. Omaa liinaa ei tarvitse olla, paikan päältä voi lainata tai ostaa rebozon. Tilassa on mahdollista kokeilla myös katosta tai seinästä roikkuvan liinan käyttöä synnytyksessä. Rebozoaamu sopii kaikille odottajille ja tukihenkilöille sekä doulapalvelusta ja doulakoulutuksesta kiinnostuneille.

Synnytyksen sudenkuopat -ryhmässä puhutaan niistä tavallisimmista asioista, jotka voivat sotkea synnytyssuunnitelmia. Harva synnytys menee aivan juuri niin kuin on suunniteltu. Yllättävässä tilanteessa on helpompaa tehdä valintoja, jos jo etukäteen tietää mitä vaihtoehtoja on olemassa ja miten ne voivat vaikuttaa tapahtumiin jatkossa. Kokeneella synnytysdoulalla on näkemystä siitä, miten synnytyksiä yleensä meillä avustetaan ja miten synnyttäjä voi sujuvasti hankkia lisätietoa itselleen tärkeistä asioista. Tästä ryhmästä saat hyviä vinkkejä synnytystä ja synnytyssuunnitelmaasi varten, tule täydentämään tietojasi ja kysymään mieltäsi askarruttavista asioista!

Viisaat vippaskonstit -ryhmä jatkaa käytännön harjoituksilla siitä mihin Synnytyksen sudenkuopat -keskustelussa jäätiin. Käymme läpi useita yksinkertaisia lääkkeettömiä tapoja lievittää synnytyskipua ja kiertää sudenkuoppia. Harjoittelemme mm. akupainantaa, synnytyslaulua, kehoa tasapainottavia asentoja ja venytyksiä, sekä hengitystä, rentoutumista ja mielikuvien käyttöä synnytyksen aikana. Voit hyödyntää harjoituksia sellaisenaan tai jatkaa syventäville kursseille omien mieltymystesi mukaan. Tästä ryhmästä saat roppakaupalla hyviä vinkkejä ja linkkejä sekä kotiin koosteen opetetuista asioista.

Kaikissa ryhmissä on myös mahdollisuus tutustua tens-laitteen käyttöön synnytyksessä, tehdä laitevarauksia ja ostaa Doulakan verkkokaupan synnytystarvikkeita paikan päällä. Ryhmien tulevat päivämäärät löydät verkkokaupasta.


Imetystaito™ -ryhmät ennen ja jälkeen synnytyksen

Ihmeellistä imetystä odottajille on raskauden viimeisellä kolmanneksella oleville tarkoitettu imetystietoisku. Käymme läpi synnytyksen niiltä osin, kun se vaikuttaa imetykseen. Puhumme imetyksen ensihetkistä ja mitä odottaa sairaalassa vauvan synnyttyä. Kuulet, miten kannattaa toimia, jotta imetys lähtisi käyntiin parhaimmalla mahdollisella tavalla. Saat ajatuksen siitä, millaista imetysarki on kotiutumisen jälkeen ja miten järjestää se toimivaksi. Saat hyviä vinkkejä imetyksen alkuun ja pidemmällekin: puhumme siitä milloin imettää, kuinka pitkään kerrallaan, millaisia imetysasentoja kannattaa kokeilla ja miten imetystä voi tarvittaessa tehostaa. Imetystukinuket Matilda ja Esko auttavat imetysasentojen hahmottamisessa. Tutustumme myös rintapumppuun ja imetysapulaitteeseen ja keskustelemme siitä, miten imetys muuttuu vauvan kasvaessa. Saat mukaasi pienen imetystietopaketin ja voit ottaa ohjaajaan tarvittaessa uudelleen yhteyttä synnytyksen jälkeen.

Doulakan imetystaitoryhmä äideille vauvoineen kokoontuu kahdesti kuussa keskustelemaan imetyksen iloista ja suruista. Mitään määrättyjä teemoja tapaamisilla ei ole, vaan ne nousevat osallistujien tarpeista kulloisellakin tapaamiskerralla. Ryhmään voi tulla oppimaan imetystaitoja mitä moninaisimmissa asioissa imuotteen parantamisesta rintatukoksen hoitoon ja jo isomman lapsen imetykseen.

Ryhmiä vetää imetysohjaaja ja ajankohdat löydät verkkokaupasta.


Rankkoina ja kaoottisina hetkinä sain turvaa ajatuksesta, että paikalla oli tuttu synnytyksen asiantuntija, joka rohkaisi minua luottamaan omaan kehooni.

Saara, 40v.

Miehet varmaan kyseenalaistavat usein doulan tarpeellisuuden, koska ilmankin selvittäisiin. Doula kuitenkin todistaa tarpeellisuutensa käytännössä.

Juho, puoliso ja isä.

En tiennyt, että doulasta on niin paljon iloa jo raskausaikana.

Tiina, 29 v.

Doulasta oli ehdottomasti paljon hyötyä, sekä itselleni että kumppanilleni. Saimme juuri sellaista tukea kuin olimme toivoneetkin.

Paula S., 31 v.

Ennen synnytystä ajatus doulan mukaan tulosta antoi luottamusta ja rauhoitti. Synnytyksessä doulan apu oli korvaamaton varsinkin hetkinä, jolloin oma uskoni oli koetuksella.

Saara, 40v.

Keskustelut Veeran kanssa tukivat valmistautumistani synnytykseen. Sain luodata ajatuksia, pohtia ääneen ja kuulla hyödyllisiä vinkkejä. 

Jutta, 28 v.

Vaikka doula ei ehtinyt olla paikalla kauaa itse synnytyksessä, tai tehnyt mitään ihmeellistä, oli hänen läsnäolonsa tärkeää. Sellainen henkinen ja fyysinen läsnäolon taito oli hienoa!

Tiina, 29 v.

Sain asiantuntevaa tukea imetyksen alkuhankaluuksiin.

Saara, 40v.

Our doula gave both me and my husband important support during labor, and was indispensable source of information and guidance before and after the birth.

Michele, first baby

Oli hyvä, että heti alussa tuli selväksi, että kyse ei ole mistään poppanainen-meiningistä, vaan ihan normaalista toiminnasta.

Heikki, puoliso ja isä.