Ryhmät

Synnytystaito™ | Imetystaito™

Synnytystaito™ -ryhmät odottajille

Doulakka järjestää synnytystaitoryhmiä odottajille Kampissa, Helsingissä. Myös Facebookista löytyy Synnytystaitoryhmä, jonne voi liittyä kysymään ja kommentoimaan.

Rebozo on meksikolainen perinne, pitkä liina, jolla hierotaan odottavaa naista ja synnyttäjää. Doulakan rebozoaamuun voi tulla tutustumaan liinahierontaan, Doulakan palveluihin ja douliin. Ennen synnytystä hoidon tavoitteena on tasapainottaa äidin kehoa, jolloin vauvakin asettuu helpommin parhaaseen asentoon synnytystä varten. Rebozoa käytetään myös synnytyksen aikana ja sen jälkeen, sekä hierontaan että lapsen kantamiseen. Aamu on ODOTTAVILLE ÄIDEILLE ILMAINEN. Jos otat mukaasi puolison tai tukihenkilön, hän oppii rebozon käyttöä ja sinä saat synnytykseesi osaavampaa tukea. Saat myös pienen koosten rebozoharjoituksista ja tietopaketin Doulakan doula- ja imetysohjauspalveluista. Harjoitusten tekemiseen menee noin tunti ja vartti, jonka jälkeen on varattu aikaa teelle, kysymyksille ja vapaamuotoiselle keskustelulle. Omaa liinaa ei tarvitse olla, paikan päältä voi lainata tai ostaa rebozon. Tilassa on mahdollista kokeilla myös katosta tai seinästä roikkuvan liinan käyttöä synnytyksessä. Rebozoaamu sopii kaikille odottajille ja tukihenkilöille sekä doulapalvelusta ja doulakoulutuksesta kiinnostuneille.

Synnytyksen sudenkuopat -ryhmässä puhutaan niistä tavallisimmista asioista, jotka voivat sotkea synnytyssuunnitelmia. Harva synnytys menee aivan juuri niin kuin on suunniteltu. Yllättävässä tilanteessa on helpompaa tehdä valintoja, jos jo etukäteen tietää mitä vaihtoehtoja on olemassa ja miten ne voivat vaikuttaa tapahtumiin jatkossa. Kokeneella synnytysdoulalla on näkemystä siitä, miten synnytyksiä yleensä meillä avustetaan ja miten synnyttäjä voi sujuvasti hankkia lisätietoa itselleen tärkeistä asioista. Tästä ryhmästä saat hyviä vinkkejä synnytystä ja synnytyssuunnitelmaasi varten, tule täydentämään tietojasi ja kysymään mieltäsi askarruttavista asioista!

Viisaat vippaskonstit -ryhmä jatkaa käytännön harjoituksilla siitä mihin Synnytyksen sudenkuopat -keskustelussa jäätiin. Käymme läpi useita yksinkertaisia lääkkeettömiä tapoja lievittää synnytyskipua ja kiertää sudenkuoppia. Harjoittelemme mm. akupainantaa, synnytyslaulua, kehoa tasapainottavia asentoja ja venytyksiä, sekä hengitystä, rentoutumista ja mielikuvien käyttöä synnytyksen aikana. Voit hyödyntää harjoituksia sellaisenaan tai jatkaa syventäville kursseille omien mieltymystesi mukaan. Tästä ryhmästä saat roppakaupalla hyviä vinkkejä ja linkkejä sekä kotiin koosteen opetetuista asioista.

Kaikissa ryhmissä on myös mahdollisuus tutustua tens-laitteen käyttöön synnytyksessä, tehdä laitevarauksia ja ostaa Doulakan verkkokaupan synnytystarvikkeita paikan päällä. Ryhmien tulevat päivämäärät löydät verkkokaupasta.


Imetystaito™ -ryhmät ennen ja jälkeen synnytyksen

Ihmeellistä imetystä odottajille on raskauden viimeisellä kolmanneksella oleville tarkoitettu imetystietoisku. Käymme läpi synnytyksen niiltä osin, kun se vaikuttaa imetykseen. Puhumme imetyksen ensihetkistä ja mitä odottaa sairaalassa vauvan synnyttyä. Kuulet, miten kannattaa toimia, jotta imetys lähtisi käyntiin parhaimmalla mahdollisella tavalla. Saat ajatuksen siitä, millaista imetysarki on kotiutumisen jälkeen ja miten järjestää se toimivaksi. Saat hyviä vinkkejä imetyksen alkuun ja pidemmällekin: puhumme siitä milloin imettää, kuinka pitkään kerrallaan, millaisia imetysasentoja kannattaa kokeilla ja miten imetystä voi tarvittaessa tehostaa. Imetystukinuket Matilda ja Esko auttavat imetysasentojen hahmottamisessa. Tutustumme myös rintapumppuun ja imetysapulaitteeseen ja keskustelemme siitä, miten imetys muuttuu vauvan kasvaessa. Saat mukaasi pienen imetystietopaketin ja voit ottaa ohjaajaan tarvittaessa uudelleen yhteyttä synnytyksen jälkeen.

Doulakan imetystaitoryhmä äideille vauvoineen kokoontuu kahdesti kuussa keskustelemaan imetyksen iloista ja suruista. Mitään määrättyjä teemoja tapaamisilla ei ole, vaan ne nousevat osallistujien tarpeista kulloisellakin tapaamiskerralla. Ryhmään voi tulla oppimaan imetystaitoja mitä moninaisimmissa asioissa imuotteen parantamisesta rintatukoksen hoitoon ja jo isomman lapsen imetykseen.

Ryhmiä vetää imetysohjaaja ja ajankohdat löydät verkkokaupasta.


Evidence Based Birth® -koulutukset

EBB® -ohjaajan vetämiä kansainvälisesti tunnustettuja synnytyskoulutuksia sekä synnyttäjille ja perheille että synnytysammattilaisille.

Syksyllä 2018 on tulossa:

La 4.8. klo 10-13 EBB® Fiksu Synnyttäjä -koulutus

Katso tulevien koulutusten päivämäärät ja tee varaukset verkkokaupassa.


Doula loi uskoa kun amatööriltä meinasi usko loppua. Myönteinen juttu!

Risto, puoliso ja isä.

Doula tarjosi apuaan aktiivisesti, toimien kuitenkin koko ajan toiveideni mukaan.

Paula, 32v.

Keskustelut Veeran kanssa tukivat valmistautumistani synnytykseen. Sain luodata ajatuksia, pohtia ääneen ja kuulla hyödyllisiä vinkkejä. 

Jutta, 28 v.

Edellisen synnytyksen ja synnytyspelkojen läpikäyminen oli tärkeää, samoin synnytysasentojen ja akupisteiden harjoittelu.

Emmi, 28 v.

Pelkästään siitä tiedosta, että doula on tulossa mukaan synnytykseen, oli hyötyä. Puhumattakaan doulan asiantuntemuksesta, yhteydenpidosta ja tsemppauksesta jo ennen synnytystä.

Tiina, 29 v.

Ennen synnytystä ajatus doulan mukaan tulosta antoi luottamusta ja rauhoitti. Synnytyksessä doulan apu oli korvaamaton varsinkin hetkinä, jolloin oma uskoni oli koetuksella.

Saara, 40v.

Veera played an important role in making our daughter’s birth a positive, peaceful experience for everyone. We will absolutely hire a doula for any future children.

Michele, first baby

Sain asiantuntevaa tukea imetyksen alkuhankaluuksiin.

Saara, 40v.

Doula toi turvallisuuden tunnetta synnytykseen. Isän ei tarvinnut olla äidin tukena yksin.

Mika, puoliso ja isä.

Voin lämpimästi suositella Veeraa ja doulaa ylipäätään tueksi synnytykseen!

Jutta, 28 v.