Palvelut

Synnytystaito™ | Imetystaito™ | Synnytyskeskustelut | Synnytysdoulapalvelut | Synnytyksen jälkeen | Vuokrauspalvelut | Anna palautetta

Synnytystaito™ -ryhmät odottajille

Doulakka järjestää synnytystaitoryhmiä odottajille Kampissa, Helsingissä. Myös Facebookista löytyy Synnytystaitoryhmä, jonne voi liittyä kysymään ja kommentoimaan.

Rebozo on meksikolainen perinne, pitkä liina, jolla hierotaan odottavaa naista ja synnyttäjää. Doulakan rebozoaamuun voi tulla tutustumaan liinahierontaan, Doulakan palveluihin ja douliin. Ennen synnytystä hoidon tavoitteena on tasapainottaa äidin kehoa, jolloin vauvakin asettuu helpommin parhaaseen asentoon synnytystä varten. Rebozoa käytetään myös synnytyksen aikana ja sen jälkeen, sekä hierontaan että lapsen kantamiseen. Aamu on ODOTTAVILLE ÄIDEILLE ILMAINEN. Jos otat mukaasi puolison tai tukihenkilön, hän oppii rebozon käyttöä ja sinä saat synnytykseesi osaavampaa tukea. Saat myös pienen koosten rebozoharjoituksista ja tietopaketin Doulakan doula- ja imetysohjauspalveluista. Harjoitusten tekemiseen menee noin tunti ja vartti, jonka jälkeen on varattu aikaa teelle, kysymyksille ja vapaamuotoiselle keskustelulle. Omaa liinaa ei tarvitse olla, paikan päältä voi lainata tai ostaa rebozon. Tilassa on mahdollista kokeilla myös katosta tai seinästä roikkuvan liinan käyttöä synnytyksessä. Rebozoaamu sopii kaikille odottajille ja tukihenkilöille sekä doulapalvelusta ja doulakoulutuksesta kiinnostuneille.

Synnytyksen sudenkuopat -ryhmässä puhutaan niistä tavallisimmista asioista, jotka voivat sotkea synnytyssuunnitelmia. Harva synnytys menee aivan juuri niin kuin on suunniteltu. Yllättävässä tilanteessa on helpompaa tehdä valintoja, jos jo etukäteen tietää mitä vaihtoehtoja on olemassa ja miten ne voivat vaikuttaa tapahtumiin jatkossa. Kokeneella synnytysdoulalla on näkemystä siitä, miten synnytyksiä yleensä meillä avustetaan ja miten synnyttäjä voi sujuvasti hankkia lisätietoa itselleen tärkeistä asioista. Tästä ryhmästä saat hyviä vinkkejä synnytystä ja synnytyssuunnitelmaasi varten, tule täydentämään tietojasi ja kysymään mieltäsi askarruttavista asioista!

Viisaat vippaskonstit -ryhmä jatkaa käytännön harjoituksilla siitä mihin Synnytyksen sudenkuopat -keskustelussa jäätiin. Käymme läpi useita yksinkertaisia lääkkeettömiä tapoja lievittää synnytyskipua ja kiertää sudenkuoppia. Harjoittelemme mm. akupainantaa, synnytyslaulua, kehoa tasapainottavia asentoja ja venytyksiä, sekä hengitystä, rentoutumista ja mielikuvien käyttöä synnytyksen aikana. Voit hyödyntää harjoituksia sellaisenaan tai jatkaa syventäville kursseille omien mieltymystesi mukaan. Tästä ryhmästä saat roppakaupalla hyviä vinkkejä ja linkkejä sekä kotiin koosteen opetetuista asioista.

Kaikissa ryhmissä on myös mahdollisuus tutustua tens-laitteen käyttöön synnytyksessä, tehdä laitevarauksia ja ostaa Doulakan verkkokaupan synnytystarvikkeita paikan päällä. Ryhmien tulevat päivämäärät löydät verkkokaupasta.


Imetystaito™ -ryhmät ennen ja jälkeen synnytyksen

Ihmeellistä imetystä odottajille on raskauden viimeisellä kolmanneksella oleville tarkoitettu imetystietoisku. Käymme läpi synnytyksen niiltä osin, kun se vaikuttaa imetykseen. Puhumme imetyksen ensihetkistä ja mitä odottaa sairaalassa vauvan synnyttyä. Kuulet, miten kannattaa toimia, jotta imetys lähtisi käyntiin parhaimmalla mahdollisella tavalla. Saat ajatuksen siitä, millaista imetysarki on kotiutumisen jälkeen ja miten järjestää se toimivaksi. Saat hyviä vinkkejä imetyksen alkuun ja pidemmällekin: puhumme siitä milloin imettää, kuinka pitkään kerrallaan, millaisia imetysasentoja kannattaa kokeilla ja miten imetystä voi tarvittaessa tehostaa. Imetystukinuket Matilda ja Esko auttavat imetysasentojen hahmottamisessa. Tutustumme myös rintapumppuun ja imetysapulaitteeseen ja keskustelemme siitä, miten imetys muuttuu vauvan kasvaessa. Saat mukaasi pienen imetystietopaketin ja voit ottaa ohjaajaan tarvittaessa uudelleen yhteyttä synnytyksen jälkeen.

Doulakan imetystaitoryhmä äideille vauvoineen kokoontuu kahdesti kuussa keskustelemaan imetyksen iloista ja suruista. Mitään määrättyjä teemoja tapaamisilla ei ole, vaan ne nousevat osallistujien tarpeista kulloisellakin tapaamiskerralla. Ryhmään voi tulla oppimaan imetystaitoja mitä moninaisimmissa asioissa imuotteen parantamisesta rintatukoksen hoitoon ja jo isomman lapsen imetykseen.

Ryhmiä vetää imetysohjaaja ja ajankohdat löydät verkkokaupasta.


Synnytyskeskustelut raskaudessa ja synnytyksen jälkeen

Ellei doula mukana synnytyksessä oikein tunnu sinun vaihtoehdoltasi, voit kuitenkin hyödyntää doulapalveluita sekä ennen että jälkeen synnytyksen. Etukäteen doulan kanssa voi valmistautua keskustellen ja harjoituksia tehden. Yksi räätälöity kahden tunnin tapaaminen auttaa hyvin alkuun, kahdella tapaamisella saadaan aikaan jo paljon. Kiireisen on mahdollista vain yhden tunnin tapaaminen ja palveluun kuuluu aina auttaminen synnytyssuunnitelman tekemisessä. Synnytyksen jälkeen voi doulan kanssa käydä synnytystä läpi keskustellen ja pohtien. Doulalla on näkemystä siitä, miten synnytyksiä yleensä hoidetaan ja kykyä jakaa äidin kokemus myötätuntoisesti. Doulasuhde perustuu aina luottamukseen ja doulalle voi olla helpompaa puhua kipeistä asioista kuin omalle lähipiirille. Varaa keskusteluaika puhelimitse 045 3223022 tai sähköpostilla info@doulakka.fi.

Doulalla oli taito toimia yllättävissäkin tilanteissa, säilyttää mielenrauha sekä luoda sitä synnyttäjälle!

Minna, 35v

Doulalta sai paljon luonnonmukaista kivunlievitystä. Lääkkeitä meni vähän.

Vivi, 28v.

Oli hyvä, että heti alussa tuli selväksi, että kyse ei ole mistään poppanainen-meiningistä, vaan ihan normaalista toiminnasta.

Heikki, puoliso ja isä.


Synnytysdoulapalvelut

Doulakasta saat osaavaa ja taitavaa doulapalvelua vuosien kokemuksella: kokeneen sertifioidun doulan palvelut ovat ydinosaamistamme. Vanhat asiakkaamme saavat palvelupaketeista 10 % alennuksen. Edullisempien vaihtoehtojen etsijät tavoittavat kauttamme useita peruskoulutettuja ja sertifioituja doulia useilla eri paikkakunnilla, kysythän näistä lisää! Varsinaisia Doulakan doulia on pääkaupunkiseudulla ja Lappeenrannassa.

Toimi näin:

 1. Varaa aika noin 45 minuutin pituiseen maksuttomaan tutustumistapaamiseen Doulakan työhuoneelle Kamppiin tai tule tutustumaan douliimme Doulakan rebozoaamuun ja muihin odottajien ryhmiin.
 2. Mieti rauhassa ovatko Doulakan palvelut juuri sinulle/teille sopivia. Pyydä lisätietoa tarpeen mukaan.
 3. Varaa Doulakan doula synnytykseesi puhelimitse tai sähköpostilla. Sopimus on sitova kun se on allekirjoitettu.

Doulakan peruspaketit sisältävät:

 • kaksi tapaamista ennen synnytystä,
 • neljän viikon hälytysvalmiusajan, jolloin doula on valmiina lähtemään synnytykseen milloin tahansa (tai estyessään järjestää varadoulan tilalleen),
 • puhelin- ja s-postikonsultaation tarpeen mukaan,
 • läsnäolon ja tuen synnytyksessä, ja
 • lopputapaamisen.

Paketin sisältö on räätälöitävissä synnyttäjän ja perheen tarpeisiin sopivaksi.

Yllättävässä tilanteessa doulaa voi kysellä mukaan synnytykseen pikapaketti-sopimuksella, joka sisältää

 • keskustelun perheen toiveista puhelimessa
 • läsnäolon ja tuen synnytyksessä, ja
 • lopputapaamisen.

Erilaiset palvelupaketit sisältöineen löytyvät näppärästi verkkokaupasta. Lämpimästi tervetuloa Doulakan asiakkaaksi!


Doulapalvelut synnytyksen jälkeen

Imetysohjaus
Imetysohjauskäynti on imetysohjaajan tekemä 2-3 tunnin mittainen kotikäynti. Käynnin aikana pohditaan millainen tilanne juuri sillä hetkellä imetyksen suhteen on ja millä keinoin päästäisiin perheen imetystavoitteisiin. Ainakin yksi imetyskerta pyritään näkemään kokonaisuudessaan. Imetysohjaaja auttaa tunnistamaan mahdolliset ongelmakohdat ja ohjaa mm. imetysasennoissa, hyvän imuotteen löytymisessä ja imetysapulaitteen käytön opettelussa, jos se on tarpeen. Suosittelemme myös Doulakan imetystaitoryhmää!

Perhedoulaus
Doulan voi palkata myös auttamaan (vasta)synnyttänyttä äitiä kotona. Hän voi tehdä juuri niitä asioita, joissa äiti milloinkin sattuu apua tarvitsemaan: ohjata imetyksessä, hieroa hartiat, viedä isot lapset ulos, keskustella synnytyksestä ja vauvanhoidosta, käydä kaupassa, valmistaa ruoan jne. Doulakka tarjoaa perhedoulapalvelua Helsingin alueella ekologisen kiintymysvanhemmuuden periaattein. Muiden tehtävien ohella saat apua mm.

 • vauvan kantamisen opettelussa,
 • perhepedin järjestämisessä,
 • imetykseen liittyvissä kysymyksissä,
 • vauvahieronnassa,
 • kotivanhemmuudessa,
 • sormiruokailussa,
 • kestovaippailussa ja
 • pissattamisessa (jota myös vaipattomuudeksi tai vessahätäviestinnäksi kutsutaan).

Doulapalvelua voi ostaa joko kahden tai kolmen tunnin kertakäyntinä, tai palvelupakettina. Pakettiin kuuluu puhelinkeskustelu perheen tuen tarpeesta ja toiveista ennen ensimmäistä käyntiä ja kaksi kolmen tunnin mittaista kotikäyntiä sovitun viikon aikana. Jatkokäynneistä sovitaan tarpeen mukaan. Kotona tehtävänä työnä kotidoulapalvelun saatetaan katsoa kuuluvaksi kotitalousvähennyksen piiriin, jolloin 45% palvelun hinnasta palautuu ostajalle takaisin verovähennyksen muodossa. Kotitalousvähennystä tulee palvelun ostajan itse hakea verotuksen yhteydessä.


Vuokrauspalvelut

Tens-laite
TENS on lyhenne sanoista transcutaneous electrical nerve stimulation. Selkään tarroilla kiinnitettävien elektrodilätkien välillä kulkevat impulssit varaavat kohdusta nousevia kipuhermoja synnytyksen aikana, jolloin kipu koetaan vähäisempänä. Laitteen käyttö lisää elimistön omien endorfiinien muodostumista ja se kannattaakin laittaa paikoilleen jo kotona synnytyksen alkaessa. Matkalla sairaalaan Tens-laitteesta on usein paljon iloa, koska autossa muita keinoja helpottaa oloa voi olla vaikeata löytää. Laitetta voi kokeilla etukäteen ja jos sen haluaa vuokrata, sen saa valmiiksi kotiin odottamaan synnytyksen alkamista jo paria viikkoa ennen laskettua aikaa. Laina-aika on viisi viikkoa.

Doulakan tarvikepaketti
Oletko tutustunut myös rebozon ja Gua Sha -kamman käyttöön synnytyksessä? Doulakan tarvikepaketissa on TENS-laitten lisäksi myös nämä välineet, joita voit pienen harjoittelun jälkeen helposti käyttää synnytykseen valmistautuessa myös kotona. Tule Doulakan Viisaiden Vippaskonstien ryhmään harjoittelemaan ja varaa samalla tarvikepaketti! Myös tarvikepaketin laina-aika on viisi viikkoa.

Synnytysallas
Synnytysdoula-asiakkaat voivat halutessan varata Doulakan synnytysaltaan kotikäyttöön. Allas on tukevaa muovia ja väriltään kauniin violetti (La Bassine pro -malli): voit rentoutua lämpimässä ja pehmeässä vesipesässä jo synnytyksen alkaessa. Varaus tehdään ja altaan vuokra maksetaan ennen doulan hälytysvalmiusajan alkamista. Vuokra-aika on viisi viikkoa ja allas tarvikkeineen noudetaan Doulakan työhuoneelta Kampista, Helsingistä. Vuokrahintaan sisältyy synnyttäjäkohtainen altaansuoja.

Anna palautetta

Palautekaavake synnyttäjille.
Palautekaavake kätilöille.