Raskaushieronta hoitaa äitiä

Raskaus on naiselle hyvin erityinen, syvä ja merkittävä kokemus. Raskauden aikana uutta elämää kantava keho ja mieli käyvät läpi suuria muutoksia. Äidin hyvinvointi on vauvankin etu ja odottajan on hyvä saada rakkaudellista tukea. Raskaushieronta tukee sekä kehon että mielen rentoutumista.

Lue tästä lisää Doulakan blogikirjoituksia!

Raskausajan vaivat ja hieronta hoitona

Raskaus voi aiheuttaa niskan ja hartioiden jumeja, alaselän kipuja, jalkojen turvotusta tai liitoskipuja. Issias tai unettomuus saattavat vaivata tai olo tuntua kaikin puolin tukalalta. Kaikkiin näihin vaivoihin voi saada apua raskaushieronnasta. Parhaimmillaan hieronta tuo kokonaisvaltaista hyvää oloa, joka kestää pitkään. Aina ei tarvitse olla mitään erityistä vaivaa, vaan hierontaan voi tulla muuten vain hakemaan rentoutumista ja hemmottelua. Läpi koko raskausajan voi hieroa. Hieronta tapahtuu puoli-istuvassa asennossa ja kyljellään tyynyillä tukien.

Raskaushieronta on sekoitus klassista ja intialaista hierontaa, jossa käsitellään kevyesti myös akupisteitä. Hieronnassa käytetään tuoksutonta tai tuoksuvaa luomuyrttiöljyä, joka samalla ravitsee ihoa. Hierontaote on napakka mutta lempeä. Hieronnassa otetaan aina huomioon äidin kehon ja mielen tuntemukset sekä tietenkin kohdussa oleva vauva. Pitkä 90 minuutin raskaushieronta on erittäin kokonaisvaltaisesti hoitava ja hemmotteleva hoito, jonka aikana käydään läpi koko keho päästä varpaisiin. Myös vatsa sivellään lempein ottein sekä hierotaan rintalihakset, jalkaterät, kädet, kasvot ja pää. Olo on hoidon jälkeen taivaallinen. Lyhyemmissä hoidoissa keskitytään eniten tarvitseviin kehonosiin.

Miten raskaushieronta auttaa?

Usein äidit sanovat, että raskausajan hierontaan olisi pitänyt ymmärtää tulla jo aiemmin ja käydä useammin, koska hoito koetaan superrentouttavana. Joku on kommentoinut nukkuneensa viikon hyvin hieronnan jälkeen ja toinen ihmettelee, miten joku ylipäätään pärjää raskausajan ilman hierontaa. Synnytyksen jälkeenkin hieronta tekee hyvää ja auttaa palautumaan nopeammin synnytyksestä. Synnytyksen jälkeen voi tulla hierontaan heti, kun siltä tuntuu. Jos vatsallaan ei vielä voi olla, hieronta tehdään kyljellään tyynyillä tukien. Myös synnytyksen jälkeisessä hoidossa voidaan keskittyä niihin kehonosiin, jotka eniten kaipaavat hoitoa. Usein hartiaseutu jumittaa imetyksestä, uusista asennoista ja vauvan kanniskelusta.

Hieronta tukee äitiä hänen valmistautuessaan synnytykseen ja vauvavuoden suuriin muutoksiin. Suosittelemme lämpimästi!

Lue tästä lisää Doulakan blogikirjoituksia!


Kirjoittaja Kiti Laakkonen on koulutettu hieroja, Doulakan peruskoulutuksen käynyt doula ja imetysohjaaja. Hän tarjoaa myös raskausajan hierontoja ja vauvahierontaa Aquaverdessä Espoossa.