Doulakan ryhmät

Doulakka järjestää pienryhmiä odottajille Joogastudio Manipurassa, Kampissa, Helsingissä. 

Tarjolla on kolme teemaa: Synnytyksen sudenkuopat, Viisaat vippaskonstit ja Ihmeellistä imetystä odottajille. Voit osallistua yksittäiseen kertaan tai käydä kuuntelemassa kaikki kolme aihetta. Myös puoliso kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan valmistautumaan. Katso ryhmien tarkemmat kuvaukset alta ja varaa paikkasi saman tien osoitteesta veera (ät) doulakka.fi!

 

Synnytyksen sudenkuopat -ryhmässä puhun niistä tavallisimmista asioista, jotka voivat sotkea synnytyssuunnitelmia. Harva synnytys menee aivan juuri niin kuin on suunniteltu. Yllättävässä tilanteessa on helpompaa tehdä valintoja, jos jo etukäteen tietää mitä vaihtoehtoja on olemassa ja miten ne voivat vaikuttavaa tapahtumiin jatkossa. Kokeneella synnytysdoulalla on näkemystä siitä miten synnytykset yleensä menevät, miten niitä hoidetaan ja miten synnyttäjä voi sujuvasti hankkia lisätietoa itselleen tärkeistä asioista. Tästä ryhmästä saat hyviä vinkkejä synnytystä ja synnytyssuunnitelmaasi varten, tule täydentämään tietojasi ja kysymään mieltäsi askarruttavista asioista!

Viisaat vippaskonstit-ryhmä jatkaa käytännön harjoituksilla siitä mihin Synnytyksen sudenkuopat -keskustelussa jäätiin. Käymme läpi useita yksinkertaisia lääkkeettömiä tapoja lievittää synnytyskipua. Harjoittelemme mm. akupainantaa, synnytyslaulua, kehoa tasapainottavia asentoja ja venytyksiä, sekä hengitystä, rentoutumista ja mielikuvien käyttöä synnytyksen aikana. Voit hyödyntää harjoituksia sellaisenaan tai jatkaa syventäville kursseille omien mieltymystesi mukaan. Tästä ryhmästä saat roppakaupalla hyviä vinkkejä ja linkkejä sekä kotiin koosteen opetetuista asioista!

Ihmeellistä imetystä odottajille -ryhmässä puhun tietoiskunomaisesti ennakkotietoa ensi-imettäjille. Nykyään vain harva ensisynnyttäjä on nähnyt imettäviä äitejä ja ajantasaista imetystietoa voi olla vaikeaa löytää. Tästä ryhmästä saat ajatuksen siitä, millaista imetysarki on ja miten järjestää se toimivaksi. Saat hyviä vinkkejä imetyksen alkuun ja pidemmällekin. Kerron, miten voitte itse jo synnytyssairaalassa ollessanne toimia, jotta imetys lähtisi käyntiin parhaimmalla mahdollisella tavalla. Puhumme siitä milloin imettää, kuinka pitkään kerrallaan, millaisia imetysasentoja kannattaa kokeilla ja miten imetystä voi tarvittaessa tehostaa. Saat mukaasi pienen imetystietopaketin ja voit ottaa minuun tarvittaessa uudelleen yhteyttä synnytyksen jälkeen. 

 

 

 

Lisätietoja