Asiakkaiden palautteita

"Doula rentoutti rouvaa olemassaolollaankin ja synnyttäjän tukeminen yhteistyöllä oli helpompaa kuin yksin kaikesta vastaten. Toimiva juttu!"

Antti, puoliso ja isä

"Ennen synnytystä ajatus doulan mukaan tulosta antoi luottamusta ja rauhoitti. Synnytyksessä doulan apu oli korvaamaton varsinkin hetkinä, jolloin oma uskoni oli koetuksella. Synnytyksen rankkuus ja supistusten voimakkuus tulivat yllätyksenä kaikista lukemistani ja kuulemistani synnytyskertomuksista huolimatta. Toivoin lääkkeetöntä synnytystä: ilman doulaa olisin kuitenkin todennäköisesti ottanut epiduraalipuudutuksen.  Rankkoina ja kaoottisina hetkinä sain turvaa ajatuksesta, että paikalla oli tuttu "synnytyksen asiantuntija", joka rohkaisi minua luottamaan omaan kehooni ja sen kykyyn hoitaa homma. Ihana muisto jäi vesialtaasta, jossa sain levähtää mieheni ja doulan valellessa lämmintä vettä päälleni. Sain myös asiantuntevaa tukea imetyksen alkuhankaluuksiin."

Saara, 40v.

”Pelkästään siitä tiedosta, että doula on tulossa mukaan synnytykseen, oli hyötyä. Puhumattakaan doulan asiantuntemuksesta, yhteydenpidosta ja tsemppauksesta jo ennen synnytystä.  En tiennyt, että doulasta on niin paljon iloa jo raskausaikana. Vaikka doula ei ehtinyt olla paikalla kauaa itse synnytyksessä, tai tehnyt mitään ihmeellistä, oli hänen läsnäolonsa tärkeää. Sellainen henkinen ja fyysinen läsnäolon taito oli hienoa! Ponnistusvaihe oli turvallisen tuntuinen ja intiimi: miehen, kätilön ja doulan kanssa synnyttäessäni tunsin olevani hyvissä käsissä. 

Doula teki sen mitä odotin ja enemmänkin. En missään nimessä enää lähtisi synnyttämään ilman doulaa!” 

Tiina, 29 v.

"Doula toi turvallisuuden tunnetta synnytykseen. Isän ei tarvinnut olla äidin tukena yksin vaan mukana on joku joku on kokenut synnytyksen monta kertaa ja tietää mitä tapahtuu seuraavaksi. Doula vastasi myös vanhempien tarpeeseen tulla kuulluksi ja tuetuksi. Doulan suurin tehtävä oli meidän tapauksessa kuitenkin olla äidin tukihenkilö raskauden aikana. Edellinen synnytys saatiin vihdoin purettua minkä jälkeen saatoimme täysin keskittyä tulevaan. Doula oli erittäin tarpeellinen keskustelukumppani äidille koko raskauden ajan. Tästä johtuen myös isän suhtautuminen doulapalveluun muuttui alun varovaisen epäilevästä suosittelevaksi."

Mika, puoliso ja isä

"Doulasta oli mielettömästi hyötyä! Hieronta ja henkinen läsnäolo auttoivat eniten, ja se että pystyin luottamaan ympärillä oleviin ihmisiin. Allas (ilman sitä en voisi kuvitella synnyttäväni!) ja tens-laite saatiin kätevästi doulan kautta myös."

Saija, 37 v. 

"Doula loi uskoa kun amatööriltä meinasi usko loppua. Myönteinen juttu!" 

Risto, puoliso ja isä

"Doulasta oli erittäin paljon hyötyä! Edellisen synnytyksen ja synnytyspelkojen läpikäyminen oli aivan mahtavaa ja tärkeää, samoin synnytysasentojen ja akupisteiden harjoittelu. Synnytyksessä koin jo pelkän jatkuvan, rauhallisen läsnäolon rauhoittavana ja vinkkien antamisen erittäin tärkeänä. Akupainanta oli ihanaa! Olisin kovasti toivonut ensisynnytykseenikin doulan mukaan.

Veera on aivan mahtava tehtävässään. Hän kuntelee, on rauhallinen mutta kuitenkin jämäkkä - muttei ylitunkevalla tavalla. Häneen on helppo luottaa ja hänestä huokuu aitous. Doulan valitsemisessa on tärkeää saada luottamus ja kemiat toimimaan. Olen todella tyttyväinen että 
löysin juuri oikean ihmisen tueksemme!"

Emmi, 28 v.

"Miehet varmaan kyseenalaistavat usein doulan tarpeellisuuden, koska ilmankin selvittäisiin ja selitys siitä, miksi doula tarvitaan on aika pitkä ja epäselvä. Miehisestä näkökulmasta selitys saattaa kääntyä vähän niinkuin "sinne tulee joku täti joka ei oikeastaan tee mitään, mutta vaimolle tulee parempi mieli, ja sitten se synnyttää paremmin".

 Doula kuitenkin todistaa tarpeellisuutensa käytännössä. Jos ei ole ennen ollut synnyttämässä, ei tiedä kuinka iso osa alusta on pelkkää odottamista ja ihmettelyä. On valtava helpotus kun mukana on joku joka tuntee tilanteen. Vertaisin doulaa auton navigaattoriin. Vaikka tuntisitkin tien, on varmuuden tunne suuri helpotus ja jos tie on vähänkin tuntematon, navigaattori on korvaamaton apu."

Juho, puoliso ja isä

"Keskustelut Veeran kanssa tukivat valmistautumistani synnytykseen. Sain luodata ajatuksia, pohtia ääneen ja kuulla hyödyllisiä vinkkejä. Doula (mieheni ohella) auttoi minua rentoutumaan ja käyttämään omia voimavarojani synnytyksessä, vaikka olimme vieraassa sairaalaympäristössä. Oli myös kiva vielä kerrata synnytystä jälkikäteen Veeran kanssa. Voin lämpimästi suositella Veeraa ja doulaa ylipäätään tueksi synnytykseen!"

Jutta, 28 v.

"Our doula played an important role in making our daughter's birth a positive, peaceful experience for everyone. She gave both me and my husband important support during labor, and was indispensable source of information and guidance before and after the birth. We will absolutely hire a doula for any future children."

Michele

"Doulasta oli ehdottomasti paljon hyötyä, sekä itselleni että kumppanilleni. Akupisteiden painelu vauhditti supistukset todella hyvin käyntiin ja Gua sha tuntui synnytyksen aikana hyvältä. Saimme juuri sellaista tukea kuin olimme toivoneetkin."


Paula S. 31 v.

"Doula tarjosi apuaan aktiivisesti, toimien kuitenkin koko ajan toiveideni mukaan. Hänellä oli merkittävä rooli tavoitteisiini pääsyssä (epiduraalin, oksitosiinin ja repeämien välttäminen
sekä ensi-imetyksen onnistuminen). Lisäksi synnytyksen jälkipuintimahdollisuus doulan kanssa oli erittäin hieno asia."

Paula, 32v. 

"Doula tarjoaa lämmintä, luotettavaa ja turvallista läsnäoloa, jossa ei tarvitse setviä perheen sisäisiä ristiriitoja."

Leena, 35v.

"Doulan antama akupainanta oli kertakaikkiaan ylivertaisen hyvää!"

Annamari, 38v.

"Oli hyvä, että heti alussa tuli selväksi, että kyse ei ole mistään poppanainen-meiningistä, vaan ihan normaalista toiminnasta. Haluaisin ehdottomasti doulan mukaan myös mahdolliseen seuraavaan synnytykseemme." 

Heikki, puoliso ja isä

"Doulalta sai paljon luonnonmukaista kivunlievitystä. Lääkkeitä meni vähän, ilman doulaa olisi todennäköisesti mennyt enemmän. Imetyksen ohjaus heti kun poika pääsi rinnalle oli hyvä."

Vivi, 28v.

"Doulalla oli taito toimia yllättävissäkin tilanteissa, säilyttää mielenrauha sekä luoda sitä synnyttäjälle!"

Minna, 35v. 

Lisätietoja